Športno plezalni odsek Trižič
ŠPO Tržič
Thursday th 18th
 


Dejavnosti našega kluba

TEČAJI

Že vrsto let zapored organiziramo začetne tečaje športnega plezanja. V zadnjem času smo se bolj posvetili organizaciji tečajev za mlajše učence, od prvega do četrtega razreda osnovne šole. Tečaj traja 30 ur, kar običajno znese približno dva do tri mesece plezanja 2x tedensko na veliki in mali steni. Otroci se v tečaju naučijo predvsem varne uporabe vseh pripomočkov, ki se uporabljajo pri športnem plezanju ter varnega plezanja nasploh. Poleg tega jim pokažemo nekaj osnov tehnike, s plezanjem pa se spoznavajo predvsem preko igric.


Organiziramo tudi začetne tečaje za odrasle, ki so nekoliko daljši, saj obsegajo približno 120 ur. Tečajniki bolj podrobno spoznajo športno plezanje, po končanem izpitu pa so se sposobni tudi sami ukvarjati s tem športom. Med tečajem obiščejo tudi nekaj naravnih plezališč.


Več o tečajih lahko izveste na telefonski številki 041 233579 – Zoran Golič.

 

TABORI

Tabori so prav gotovo najbolj zanimiv in razburljiv dogodek vsakega športnega plezalca, ki se jih udeleži, saj se na njih dogaja marsikaj zanimivega. V prvi vrsti seveda plezanje, potem pa še druge športne aktivnosti, druženje, zabavni večeri in še marsikaj. V športno plezalnem odseku Tržič se trudimo, da bi s pomočjo teh taborov otroci vzljubili plezanje v naravnem plezališču, pri starejših plezalcih pa tabori že potekajo v okviru priprav na tekmovalno sezono. Že vrsto let smo bili gostje domačega Bohinja in naravnih plezališč v njem. V letošnjem letu smo prvič obiskali tudi Rovinj, ki se nam je tudi zelo dopadel. Plezalci, ki trenirajo že nekoliko bolj resno, pa so se v lanskem letu odpravili na priprave v italjanski Arco.

 

ŠUŠTARSKA NEDELJA

Je tradicionalni sejem, ki poteka v centru Tržiča. Športno plezalni odsek Tržič vsako leto izkoristi veliko število obiskovalcev v prid promocije kluba tako, da postavi manjšo plezalno steno, kjer vsak lahko preikusi svoje plezalne sposobnosti. Večinoma se v steni preizkusijo mlajši plezalci. Tisti najbolj navdušeni dobijo informacije o tečajih in o možnostih treniranja pod strokovnim vodstvom Športno plezalnega odseka, ostali pa si ta podvig vzamejo bolj za zabavo.


Tudi na letošnji Šuštarski nedelji bo obiskovalcem omogočen preizkus na plezalni steni.

Vljudno vabljeni!!!


TEKMOVANJE ZA DRŽAVNO PRVENSTVO

Že pred izgradnjo nove plezalne stene v Tržiču je ŠPO Tržič vsako leto organiziral tekmo državnega prvenstva na steni v Kranju na Zlatem polju. V letu 2002 pa smo tudi v Tržiču dobili veliko plezalno steno in tako od takrat naprej vsako leto organiziramo tekmo državnega prvenstva. Prvo leto smo priredili sicer samo master tekmovanje za pokal Tržiča, od leta 2003 pa smo organizatorji zadnje ali predzadnje tekme v sezoni, za mlajše, srednje in starejše kategorije. Poleg tega pa ob tem poteka tudi master, saj želimo, da bi postala tekma tradicionalna.


Tekma je vedno dobro obiskana, tako iz strani tekmovalcev kot tudi gledalcev. Člani ŠPO, še posebej upravni odbor, že več mesecev pred tekmovanjem začne s pripravami na omenjeno tekmo. Vsako leto se maksimalno potrudimo, da je tekma zanimiva za tekmovalce in še posebej za gledalce,saj ravno ti dajejo posebno vzdušje v dvorani tržiških olimpijcev. Poleg tega poskrbimo za multimedijsko podporo, tekmo lahko gledalci spremljajo na velikem platnu, plezanje pa sproti komentira strokovnjak iz tega področja.


Prepričani smo, da nam idej še ni zmanjkalo, tako da si jo bo tudi v letošnjem letu prav gotovo vredno pogledati!

 
 
 
Na vrh Na vrh
ŠPO TRŽIČ , Balos 4, 4290 Tržič